consilier@cv-perfect.ro

informatii si Suport Clienti

031-005 0470

Informatii, Comenzi, Suport Clienti

Luni -Vineri 9:00 - 17:00

website-ul este disponibil 24/7

10 Moduri de a te Motiva cand simți că ești aproape de a renunța

Una dintre cele mai crude realități pe care le veți întâlni vreodată în viață este faptul că 98% dintre oameni nu își împlinesc visele. Nu este nimic grozav să fii printe ei dar cel mai probabil este că ești deja membru al clubului. Cel mai important lucru de care trebuie să-ți dai seama este că renunțarea nu este răspunsul, dar găsirea unor modalități de a te motiva este.

Atâția oameni au eșuat de atâtea ori înainte de a deveni cei mai de succes oameni din lume. Succesul nu li s-ar fi întâmplat dacă ar fi renunțat pe parcurs. Înțelegem perfect de ce ai vrea să renunți, deoarece uneori lucrurile devin destul de grele și simțim că vrem doar să renunțăm. 

Am adunat câteva dintre cele mai bune moduri de a te motiva atunci când vrei să renunți. Următoarele sfaturi vă vor ajuta să vă declanșați motivația, inspirația și să continuați, astfel încât să puteți realiza visele pe care ați dorit să le realizați. Iată câteva dintre cele mai bune sfaturi de motivare. 

1. Acceptă lupta

Înțelegem cât de clișeic poate suna acest lucru. Cele mai multe dintre lucrurile din viață care merită rareori sunt ușor de obținut Majoritatea oamenilor trebuie să treacă prin luptă, durere, sacrificii și nopți nedormite pentru a realiza lucruri grozave în viață, dar în cele din urmă, de obicei, merită din plin. 

Eșecurile fac parte din viață, la fel și sentimentul de a renunța, dar dacă îți dorești ceva atât de mult poți să iei o pauză, să te relaxezi și apoi să pornești la luptă pentru a obține succesul pe care îl dorești.

2. Continuați să vă amintiți de ce

Dacă te lupți cu motivația ta în acest moment, nu există o modalitate mai bună de a o relua decât să-ți reamintești de ce o faci. Dorința de a renunța poate fi copleșitoare chiar acum și s-ar putea să vă întrebați dacă merită totul. Poate călătoria ta durează mai mult decât ai anticipat și lucrurile par să nu meargă conform planului, paote că ți-ai pierdut încrederea în tine și ai pierdut din vedere ceea ce urmăreai. 

Oricum ar fi, gândește-te la motivul tău. De ce vrei asta și ce te-a făcut să începi în primul rând? Trebuie să-ți reevaluezi obiectivele și să schimbi lucrurile pentru a-ți găsi din nou motivația?

3. Luați în considerare oamenii pe care nu îi puteți dezamăgi

Indiferent de ceea ce încerci să obții, ai oameni care te susțin, cred în tine și depind de tine. Una dintre cele mai bune moduri de a fi motivat este să te gândești la oamenii pe care nu vrei să-i dezamăgești. 

Gândește-te la ei și la modul în care îi va afecta dacă renunți înainte de a-ți atinge obiectivele. 

4. Recunoașteți cât de departe ați ajuns

Când vă simțiți blocat și aveți nevoie să vă motivati, priviți înapoi la toate progresele pe care le-ați făcut până acum. Pe drum până aici, ați învățat, crescut și schimbat câteva lucruri sau ați descoperit puncte forte pe care nu știați că le aveți. Recunoașteți aceste lucruri, recunoașteți creșterea pe care ați obținut-o până acum și lăsați-o să fie motivația de care aveți nevoie.

Dacă, de exemplu, te afli la jumătatea unui startup care nu pare să crească, gândește-te la tot ce ai avut de făcut pentru a ajunge aici. Se va pierde tot acest efort, luptă și timp? Dacă sunteți deja la jumătatea drumului, partea cea mai grea s-a terminat și trebuie doar să vă motivati un pic înainte de a ajunge în sfârșit acolo unde trebuie. 

5. Uită de perfecțiune

Este admirabil că te străduiești să atingi perfecțiunea, dar trebuie să înțelegi că acest lucru este de neatins. Dacă ești mereu in cautarea perfecțiunii, dezamăgirile te pot urmări mai des decât ți-ai dori.

Când te lovești de un obstacol schimbă direcția și găsește modalități alternative de a face lucrurile să funcționeze. Uneori lucrurile se întâmplă complet pe neașteptate și ajung să meargă chiar mai bine decât planurile inițiale pe care le aveam. Dacă este necesar, fă câțiva pași înapoi, schimbă-ți perspectiva și vezi cum îți poți atinge obiectivele în mod diferit. 

6. Ce se întâmplă după ce renunțați

Unul dintre cele mai importante motive pentru care trebuie să găsești modalități de a te inspira, este gândul la ceea ce se va întâmpla după ce renunți. Este ușor să te convingi să nu faci ceva, dar te-ai gândit la consecințele renunțării? Cum vă va afecta viața profesională și personală?

Ce va afecta respectul tău de sine și sentimentul de a fi responsabil pentru un eșec? Ce se va întâmpla dacă încetați să lucrați sau abandonați acea afacere mică sau studiile universitare? 

7. Găsiți pe cineva care să vă tragă la răspundere

Responsabilitatea este singurul lucru care te poate menține motivat, mai ales dacă este cineva pe care nu vrei să-l dezamăgești. A fi responsabil pentru toate acțiunile tale te va menține aliniat cu obiectivele tale și este una dintre cele mai bune modalități de a fi inspirat. Să te întâlnești cu cineva sau să știi că cineva așteaptă rezultate de la tine este o modalitate excelentă de a continua să te forțezi. 

8. Folosiți recompense externe

Dacă vrei să știi cum să te motivezi, încearcă să-ți oferi recompense externe pentru pașii mici pe care îi faci. De fiecare dată când descoperi că motivația ta scade, fă pași mici către o recompensă pe care ți-o dorești cu adevărat, care te va face să aștepți cu nerăbdare să termini. Oferă-ți gustări speciale sau urmărește câteva episoade din serialul tău preferat când ai terminat.

Dacă aveți un proiect mare, atunci vă puteți transforma în obișnuință să vă cumpărați ceva frumos de fiecare dată când realizați o sarcină. Inspirați-vă prin obținerea lucrurilor care vă plac sau accesând online și citind cărți de motivaționale, citate ilustrate și povești de succes. Să vezi că lucrurile nu au fost ușoare nici pentru alții, îți va da impulsul de a continua până când vei reuși și tu. 

9. Ia o pauză și găsește modalități de relaxare

Viața se poate simți ca o cursă de șobolani și, uneori, tot ce trebuie să faci este să iei o pauză și să-ți reorientezi întreaga perspectivă. Motivația de care aveți nevoie poate proveni din a vă privi proiectul cu ochi proaspeți și cu o perspectivă diferită. Luați o pauză, găsiți câteva modalități de a vă relaxa, de la un masaj, o călătorie lungă cu mașina, o activitate sau un hobby pe care îl iubești sau să meditezi. 

10. Fii mândru de tine însuți

Chiar dacă faci pași mici și sarcina care urmează pare un munte pe care nu-l vei cuceri niciodată, privește înapoi și fii mândru de cât de departe ai ajuns. Acest lucru te va inspira să faci mai mulți pași, indiferent cât de mici. Bate-te pe spate pentru micile victorii și înțelege că îți poți atinge obiectivele doar dacă continui, nu dacă renunți. 

Cum să te inspiri când vrei să renunți

Majoritatea oamenilor se luptă cu motivația din când în când când atunci cand lucrurile nu merg conform planului. 

Renunțarea nu ar trebui să fie o opțiune până când nu faci tot ce poți. 

Acum că ți-ai revenit motivația, fie că mergi la școală, pornesti o afacere, conduci un proiect, ai obiective de fitness, personale sau imobiliare, avem postări care vă vor ghida prin proiectul dvs. Vă rugăm să consultați secțiunea noastră de blog, unde am aliniat articole informative care vă vor ajuta pe parcursul călătoriei dvs.!

Nu refuza un sfat bun!

Servicii

Este timpul sa stii exact cu este privit CV-ul tau de catre un recruter profesionist