consilier@cv-perfect.ro

informatii si Suport Clienti

031-005 0470

Informatii, Comenzi, Suport Clienti

Luni -Vineri 9:00 - 17:00

website-ul este disponibil 24/7

Sunteti în căutarea unui loc de muncă?

Nu e nici o îndoială că vă confruntati cu o mare concurenta pentru  un loc de muncă în aproape orice industrie. Pentru a va spori sansele trebuie să va inarmati cu strategiile necesare, cu sfaturile cele mai bune de la specialisti in recrutare si sa gasiti cele mai noi metode de cautare a locurilor de munca. Fie că va cautati un loc de muncă on-line sau nu, trebuie sa va ganditi la o strategie eficienta, la o planificare a pasilor pe care ii urmati, pentru a va pozitiona pe lista scurta a celor invitati la interviuri, acolo unde sunt si cei care concureaza impreuna cu dvs. Ceea ce este important este să vă asigurați că nu vă pierdeți timpul și ca depuneti tot efortul pentru dobandirea unui nou loc de muncă. Cu o strategie foarte bine pusa la punct, veti fi capabil sa obțineti un avantaj suplimentar în raport cu ceilalți și sa gasiti rapid un loc de munca.

Nu toate locurile de munca pe care le care gasiti sunt potrivite profilului sau asteptarilor dvs., din acest motiv de multe ori o sa simtiti ca va pierdeti timpul, sau chiar se poate intampla sa pierdeti timp pretios din cauza unor conditii pe care nu le-ati stiut de la inceput.

Evitati sa va aratati dezamagirea, ramaneti optimisti. Timpul in care cautati un loc de munca se poate prelungi mai mult decat ati estimat si asta poate fi deprimant daca nu urmati cu rigoare strategia pe care ati ales-o.

Consilierii CV Perfect iti stau la dispozitie pentru te indruma in conceperea si punerea in practica a celui mai potrivit plan pentru cariera ta.

Manager sau Lider? Care suna mai bine?

Manager sau Lider

Am aflat zilele acestea de la o clienta ca „pe Linkedin” pare a fi mai la moda sa fii Lider decat Manager si evident, distinsa doamna dorea sa-mi cunoasca parerea despre subiect desi in mod evident ar fi preferat sa se declare mai degraba lider decat manager.
Problema, din punctul meu de vedere, este ca lider nu te declari singur, lider esti recunoscut de catre cei echipa sau comunitatea ta pe baza valorilor pe care reusesti sa le transmiti prin tot ceea ce faci.
Poti sa fi lider fara sa fii neaparat manager asa cum poti sa fii manager fara sa fii un lider.

In nomenclatorul de meserii nu exista functia de Lider pentru ca ar trebui sa-i poti atasa cateva caracteristici obiective si masurabile. Si, asa cum banuiti, am constata ca ar fi identica cu cea de Manager. Diferenta dintre Manager si Lider nu se face la nivel „tehnic”, de fisa de post, de responsabilitati si roluri. Diferenta se face la nivel de valori personale, atitudine, capacitate de a comunica si de a motiva pe cei din jurul tau nu numai sa-si atinga obiectivele ci de a face acest lucru intr-o maniera exceptionala (mai repede, mai ieftin, gasind solutii inovative, etc).

Am intalnit manageri care livreaza rezultate, ating obiectivele de business, se incadreaza in termene si in bugete si fac toate acestea fara sa aiba capacitatea de a interactiona intr-un mod deosebit cu echipa. Pur si simplu stapanesc foarte bine meseria de manager si executa cu eficienta rutina zilnica, reteta care duce la succes in industria lor. Nu tin discursuri motivationale, nu dau exemple personale memorabile, nu incurajeaza in mod deosebit dezvoltarea echipei. Si asta nu inseamna ca nu sunt valorosi pentru companiile lor. Sau ca nu sunt doriti de companiile concurente sau de orice alt angajator. Pentru ca nu toti suntem sau putem fi Lideri. Dar toti putem sa atingem performanta in management daca alegem sa calea invatarii, dedicarii si muncii.

Iar daca este sa privim din punctul de vedere al recruterului care citeste CV-uri sau profile online sunt sigur ca ar prefera o atitudine onesta din partea unui candidat.

In definitiv, indiferent ce scrii in titlul de pe Linkedin, esti Lider nu pentru ca o spui tu ci pentru ca ceilalti o cred.

Brandul Tau Personal. Ce ai facut pentru el in ultimul timp?

Se spune ca odata ce ai construit un brand puternic poti sa vinzi orice produs, serviciu sau mesaj care este consistent cu valorile brandului. De aceea este important sa construiesti un brand personal care sa comunice valorile pe care ti-ai construit evolutia profesionala, sa te povesteasca pe tine si realizarile tale intr-un care sa fie usor de recunoscut de catre toti cei din industria ta.

Nu e niciodata prea devreme sa incepi sa construiesti Brandul Tau Personal. Si nu depinde nimeni altcineva. Esti CEO-ul vietii tale si singura persoana in masura sa decida pentru imaginea ta.

Incepe prin a evalua Brandul Tau Personal asa cum este el acum. Gandeste-te bine si raspunde la cateva intrebari simple cum ar fi:

 • Care sunt cele mai importante 3 lucruri pentru care sunt cunoscut?
 • Care sunt cele 2-3 lucruri pentru care imi doresc sa fiu cunoscut peste un an?
 • Care sunt cele mai importante 3 provocari actuale pe care le intampin in cariera?
 • Care sunt cele mai importante 2 lucruri pe care le-am invatat in ultimele 3 luni?
 • Care sunt cele mai importante 3 contacte pe care le-am adaugat in agenda in ultimele 3 luni?
 • Cum planuiesc sa imi imbunatatesc CV-ul in urmatoarele 3 luni?
 • Care sunt diferentele din CV-ul meu actual fata de cel de acum 1 an?


Noteaza raspunsurile intr-un excel si pune-ti un reminder sa-l actualizezi pentru 3 luni.
Apoi, uita-te peste raspunsuri si decide daca iti place, daca esti multumit si fa o lista cu actvitatile pe care sa le desfasori in urmatoarele 3 luni.
Si nu trisa, stabileste task-uri cu frecventa zilnica sau cel mult saptamanala. Nu lasa sa treaca 3 luni pana la urmatoarea analiza. Pentru ca vor fi trecut degeaba.

Un brand nu se construieste repede, nu se construieste usor si nu se construieste de catre oricine. Dar ca orice constructie necesita dedicare, consecventa si munca.
Rasplata va fi pe masura.

Poti apela la un consilier de cariera care sa preia rolul de project manager in construirea brandului si sa te ghideze in faza de planificare si apoi periodic in procesul de analiza a evolutiei.

Greseli grave in CV-ul tau care te elimina din procesul de selectie

5 greseli de evitat in CV

Era in octombrie 2005 cand am citit primele CV-uri. Incercam sa gasesc prima persoana pe care sa o angajez la un start-up pe care, plin de entuziasm, il pornisem de cateva saptamani. Au trecut de atunci mai bine de 15 ani, timp in care, ca antreprenor, manager in multinationala, CEO sau consultant am angajat direct sau am coordonat procese de selectie de recrutare pentru mii de job-uri. Am angajat manageri de operatiuni si agenti de vanzari, femei de servciu si secretare, project manageri si programatori, product manageri si specialisti in resurse umane, directori executivi si traineri. Eu si echipa mea am citit peste 100,000 de CV-uri si am petrecut, cumulat, zecii de mii de ore in interviuri. Am intalnit si am angajat oameni de calitate care au performat in cariera in aceeasi masura in care am intalnit si candidati slab pregatiti sau poate doar nepotriviti cu pozitiile la care aspirau.

Ceea ce am invatat in acesti ani este ca adesea, managerii care angajează trebuie să treacă prin sute de CV-uri înainte de a găsi cel puțin câteva bune. si ca in același timp, întâlnirea cu un CV slab poate fi un lucru bun, deoarece înseamnă că -l pot arunca și trece rapid la următorul.

Dacă nu doriți ca CV-ul dvs. să fie aruncat la coșul de gunoi, evitați aceste cinci mari greșeli care vă pot face să arătați ca un candidat slab:

Un titlu de CV fără legătură
Titlul dvs. ar trebui să fie în partea de sus a CV-ului, sub informațiile dvs. de contact.

Cuvintele cheie din titlul CV-ului dvs. spun recrutorilor imediat dacă sunteți un candidat ideal pentru funcție. De exemplu, dacă aplicați pentru un loc de muncă menționat ca „Senior Brand Manager”, iar CV-ul dvs. este îndrăzneț intitulat „Brand Marketing Manager”, atunci recrutorii vor citi probabil despre abilitățile și experiența dvs.

Dar daca dacă titlul CV-ului dvs. este „Social Media Manager”, atunci recrutorii ar putea lua în considerare în continuare sa arunce o privire la CV (dacă există similitudini între ambele locuri de muncă), dar nu vor fi la fel de încrezători că sunteți foarte potrivit.


Lipsesc Abilitatile Personale si Abilitatile Profesionale
Abilitățile Profesionale sunt legate de cunoștințele tehnice și de formare (de exemplu, Photoshop, Excel), în timp ce abilitățile personale sunt mai mult ca trăsături profesionale (de exemplu, leadership, gestionarea timpului). Vă sugerez întotdeauna un raport 2: 1 – pentru fiecare două abilități profesionale includeți o abilitate personala.
CV-urile care sunt inundate cu prea multe abilități personale genereaza lipsa de incredere. Când recrutorii văd intr-un CV doar abilități personale și nu au abilități profesionale, incep sa-si puna intrebari despre nivelul de competenta al candidatului. In definitiv ne dorim sa angajam pe cineva ca sa si stie sa faca ceva concret.

Pe de altă parte, enumerarea abilitatilor profesionale și ignorarea abilităților personale te pot face să pari un candidat unidimensional si poate mai greu adaptabil intr-o echipa care deja functioneaza.

Un design prea colorat sau prea incarcat
Prea multe culori, culori prea puternice, fotografii de la vreo nunta sau din parc, prea multe linii sau forme care merg în direcții diferite – toate aceste lucruri sunt aspecte care îi fac pe candidați să pară că încearcă prea mult.

Majoritatea managerilor care angajează disprețuiesc CV-urile colorate si supraincarcate. Am văzut că mulți oameni iprezinta astfel de CV-uri încercând să „iasă în evidență”. Dar nu așa funcționează.

În cele din urmă, ca in orice tip de comunicare, este vorba despre publicul caruia ii este adresat mesajul. De obicei, este mai bine să păstrați un format simplu (de exemplu, text alb-negru, linii curate, un font consistent), în timp ce în unele industrii, cum ar fi designul grafic sau publicitatea, CV-ul dvs. poate reflecta creativitatea și capacitatea dvs. de a face tipul de muncă pe care o presupune meseria. Sfatul meu este simplu: Pur și simplu nu sariti gardul! Pastrati o limita.

Formatarea incorecta și Greselile Gramaticale
Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli de formatare și de gramatică pe care trebuie să le urmăriți:

Folosirea pronumelor. Practica standard, acceptată, este de a omite pronumele personale precum „eu”, „al meu” și „eu”. Deci, în loc să spuneți „Am implementat campanii de marketing digital”, spuneți doar „Implementarea campaniilor de marketing digital ale companiei”.
Scrierea numerelor in litere. Acest lucru face dificilă identificarea in CV-uri a realizărilor cuantificabile și măsurabile. De asemenea, ocupă spațiu valoros. Foloseste intotdeauna cifre.
Incepe enumarile din liste cu un verb de acțiune puternic. Câteva exemple de verbe de acțiune de luat în considerare: asistat, supravegheat, utilizat, condus și analizat.
Utilizarea greșita a timpului verbelor. Deși pare o soluție gramaticală simplă, este o greșeală pe care o fac mulți candidati. Folosiți întotdeauna timpul prezent atunci când descrieți munca dvs. curentă și timpul trecut pentru joburile anterioare.
Prea lung sau prea scurt. Păstrați lungimea CV-ului între una și două pagini complete. Dacă aveți puțină experiență si considerati ca ar trebui să includeți suficient conținut, luați în considerare menționarea cursurilor colegiului, munca voluntară sau chiar hobby-urile (dacă puteți găsi o modalitate de a le raporta la locul de muncă pentru care aplicati). Daca insa aveti deja o cariera in spate, pentru a va incadra in cele maxim 2 pagini, este bine sa renuntati la a mai da detalii despre responsabilitatile (care acum in marea majoritate a cazurilor sunt copiate din fisele de post) onor job-uri de acum peste 10 ani. Nu intereseaza pe nimeni ce aveati de facut acum 16 ani cand erati agent de call center. Si inca ceva: daca aveti un master in inginerie electrica nu este cazul sa mai mentionati ca ati terminat liceul.

Fără profil LinkedIn
LinkedIn-ul dvs. ar trebui să se afle în secțiunea de sus a CV-ului, unde sunt afișate informațiile de contact (și site-ul web profesional, dacă aveți unul).

Angajatorii își doresc oameni serioși si care sunt atenti în ceea ce privește progresul în carieră. Aceasta înseamnă sa acordati atentie rețelei dvs. profesionale și sa va prezentati cu mândrie realizările profesionale.

Asigurați-vă că vă actualizați și profilul LinkedIn. Amintiți-vă, CV-ul dvs. ar trebui să conțină informații relevante pentru postul specific pentru care aplicați, în timp ce profilul LinkedIn ar trebui să atragă un public mai larg și să ofere o imagine mai completă a experienței și abilităților dvs.

Ai doar 7 Secunde pentru a capta atentia recruterului. CV-ul tau poate face asta?

7 secunde sa faci impresie

Recrutorii petrec în medie 5-7 secunde privind un CV…. Statisticile ca acestea sunt înfricoșătoare pentru cei care caută un loc de muncă, dar nu uitați că recrutorul are un ochi foarte experimentat și știe exact ce caută.

Iată câteva dintre cele mai interesante cifre legate de procesul de selecție pentru interviurile de angajare

 • Primele aplicații sunt primite la 200 de secunde după postarea unui job
 • Timpul mediu petrecut citind un CV este de 5-7 secunde
 • O greșeală de ortografie sau de gramatică și CV-ul dvs. va fi aruncat în coș
 • 88% rata de respingere dacă aveți o fotografie cu dvs. în CV
 • 68% dintre angajatori te vor căuta pe Facebook sau Linkedin
 • Un angajator din trei a respins candidații pe baza a ceva ce au găsit despre ei online in social media
 • Se primesc în medie 250 de CV-uri pentru fiecare poziție deschisa
 • 76% din CV-uri sunt ignorate dacă adresa dvs. de e-mail este neprofesionistă

Ce face diferenta intre un CV bun si un CV perfect?

Un CV perfect este acel CV care te pune pe lista scurta a celor invitati la interviu. Un CV perfect nu contine doar cuvinte ci si cifre.

Trebuie să vă asigurați, atunci când scrieți CV-ul, că sunteți în măsură să oferiți dovezi ale realizărilor dvs. și să argumentați cu cifre. De exemplu, dacă lucrați într-o agenție bancară și procesați 800 de solicitări pe lună nu scrieți în CV doar „procesez solicitările de creditare primite de la clienți”

Forma conteaza si de aceea este recomandabil sa se utilizeze machete simple, cu secțiuni bine delimitate și titluri scrise cu fonturi clare. Este important sa fie incluse un paragraf sau două care să prezinte un sumar al carierei, abilităților și competențelor profesionale și enunțarea obiectivelor profesionale pe termen mediu și lung.

Cat de des ar trebui sa-ti actualizezi CV-ul?

actualizare CV

Cariera ta evolueaza, abilitatile si competentele tale se modifica, la fel si responsabilitatile si realizarile. CV-ul tau trebuie sa reflecte evolutia profesionala si, la fel ca mașina dvs., dacă nu o verificati în mod regulat, aceasta nu va funcționa atunci cand veti avea mai mare nevoie.

Chiar dacă sunteti in acelasi rol de ani de zile si nu v-ati decis inca sa candidati pentru un alt loc de munca, cu siguranta obțineti în mod regulat noi abilitati, experiente si succese care ar trebui sa se reflecte în CV-ul dvs. si în profilurile online. In plus, mai sunt si alte avantaje ale actualizarii CV-ului si profilurilor online in mod regulat cum ar fi:

 • Posibilitatea de a aplica rapid atunci cand aflati despre un job interesant dacă acesta devine disponibil
 • Construirea si mentinerea unei imagini relevante despre abilitatile, competentele si realizarile profesionale in mediu online ceea ce va face mai vizibil pentru potentiali angajatori
 • Actualizarile periodice va asigura, de asemenea, ca aveți detalii pertinente in mintea dvs. în momentul rescrierii CV-ului.

Procesul de actualizarea a CV-ului este in sine un exercitiu foarte util de identificare a punctelor forte si a celor care mai trebuie imbunatatite.

Este recomandabil ca atunci cand actualizati CV-ul sa va puneti cateva intrebari:

 • Ce tehnologie noua ati invatat?
 • Ce abilitati digitale sau tehnice ati dobandit recent?
 • Exista un proiect la care ati lucrat si de care sunteti mandru? Este acest proiect un exemplu mai bun al abilitatilorr tale pe care le-ai prezentat intr-un proiect mai vechi din CV-ul tău si pe retelele de socializare? Dacă da, schimbați-l.
 • Ati finalizat cursuri, ati castigat premii sau ati fost recunoscut pentru o munca bine facuta? Dacă da, adaugati aceste detalii.
 • Iti poți cuantifica realizarile intr-un format SMART? Angajatorilor le place să vada dovezi clare ale succesului dvs., cum ar fi procentul cu care ați depășit un obiectiv recent.
 • V-au crescut indatoririle si responsabilitatile? Dacă da, rezumati aceste responsabilitati si rezultatele obtinute.

Cand stii ca este momentul sa-ti schimbi serviciul?

cand stii ca trebuie sa-ti schimbi job-ul?

Fiecare dintre noi a experimentat in viata profesionala perioade in care gradul de satisfactie fata de locul de munca a trecut prin puncte de maxim sau s-a prabusit la minime istorice. Intrebare este cum faci diferența dintre cateva dezavantaje trecatoare, eventual subiective, și ceva mai profund – ceva care inseamna ca este timpul sa faci o schimbare in cariera?

Te temi sa mergi la munca?

Oricat de multi iti place meseria ta si locul de munca este natural sa urasti zilele de luni. Dar daca acum este mai mult decât atât? Daca petreceți duminica temandu-va de saptamana ce urmeaza mai degraba decât relaxandu-vă sau daca va simtiti temator inainte de fiecare zi de lucru ar putea fi timpul sa analizati temeinic motivele care genereaza aceasta stare – si, mai ales, la ce ar trebui sa schimbati pentru ca sa recastigati placerea de a merge la lucru.

Invidiezi succesul altor persoane?

Unele perioade din viața noastră profesionala sunt mai puțin satisfacatoare decât altele. Dar daca vedeți pe cineva care isi castiga existenta facand ceea ce iubeste iar ceea ce va trece prin gand este : „El de ce poate sa faca asta asta si eu nu?” ar putea fi un semn ca intr-adevar cautati ceva mai satisfacator.

Ai incetat sa gandesti in perspectiva, sa visezi la realizari marete?

Este ușor ca obiectivele sau aspirațiile sa treaca in plan secund când esti ocupat cu munca de fiecare zi. Dar dacă contatati ca ati pierdut complet din vedere obiectivele pe termen lung, sau visurile pe care le-ați avut, ar putea merita sa va opriti din caruselul activitatilor zilnice si verificati aceste lucruri pentru a vedea dacă merita să faceti schimbari.

Nu esti niciodata provocat?

Daca lucrati intr-o companie de mult timp, ati putea sa va treziti ca faceți aceleasi sarcini mereu. S-ar putea sa fiti vazut ca avand un anumit set de abilitati si competente si sa nu aveți cu adevărat sansa de a trece dincolo de acestea. Este minunat sa primesti recunoasterea colegilor si sefilor pentru ceea ce esti bun, dar daca esti prins intr-o rutina si ramai prizonier in zona de confort iti poti limita capacitatea de a progresa.

Nu ai echilibru intre viata profesionala si viata personala?

Simti ca petreci fiecare minut lucrand sau gandindu-te la munca? Nu mai ai timp de petrecut cu prietenii sau să faci lucrurile care iti plac? Echilibrul poate fi un concept dificil de realizat uneori dar este important sa te poți opri, sa petreci timp cu prietenii sau familia sau pur și simplu să te bucuri să fii tu insuti în afara serviciului.

Nu te simti ascultat sau apreciat?

Simti ca munca ta este considerata ca fiind fara valoare? Acest lucru poate fi frustrant si te poate face să te simți descurajat. Dacă muncești din greu si esti dedicat locului de munca, ar trebui să fii tratat bine si sa simti ca ai o contributie valoroasa si apreciata de colegi.

Dacă aceste semne sunt reale ar putea merita sa explorați si alte opțiuni in cariera. A face un salt spre ceva nou poate sa fie stresant si coplesitor, dar o abordare corecta, bine planuita si executata poate sa conduca la un pas inainte in cariera si la recastigarea sentimentului de implinire in viata profesionala.

Interviul de angajare si greselile pe care trebuie sa le eviti

interviu de angajare

Experienta ne arata ca in cele mai multe cazuri oferta de angajare o primeste persoana care performeaza cel mai bine la interviu nu candidatul cu cele mai bune calificari.

Pentru a reusi sa impresionezi la un interviu de angajare este important sa cunosti si eviti cateva dintre erorile cele mai des intalnite.

LIPSA DE ENTUZIASM

Cand te prezinti la interviu trebuie sa fii incarcat cu energie si entuziasm daca doresti sa fii luat in seama. Angajatorul, persoana care te intervieveaza, trebuie sa simta dorinta si entuziasmul pentru job-ul pus in joc altfel, cu siguranta, nu veti avea nici o sansa sa obtineti o oferta de angajare.

RASPUNSURILE VAGI

Un raspuns puternic este sustinut de un exemplu detaliat. Dacă nu puteți oferi un exemplu sau exemplele pe care le oferiti în sprijinul raspunsurilor dvs. sunt slabe, atunci raspunsurile dvs. nu vor avea impactul de care aveti nevoie pentru a obtine job-ul. Un intervievator cu experienta va interpreta lipsa de argumente solide ca fiind rezultatul unei experiente profesionale sarace sau inadecvate iar acest lucru va duce la descalificare din cursa pentru angajare.

PERSONALITATE INADECVATA

Ati angaja pe cineva care a demonstrat o atitudine slaba, lipsa de echilibru, lipsa de incredere in sine, a acționat timid sau nu si-a putut exprima gandurile? Trebuie sa va prezentati ca o persoana increzatoare si placuta pentru a avea un impact pozitiv asupra unui intervievator.

LIPSA DE OBIECTIVE

Companiile angajeaza fosti militari deoarece sunt concentrati si orientați spre atingerea de obiective concrete. Atunci cand te prezinti la un interviu trebuie sa stii exact ce iti doresti sa obtii atat de la respectivul interviu cat si in cariera ta. O companie nu va angaja o persoana slab motivata sau pe cineva care nu stie ce vrea de la viata, actioneaza indecis sau nu este orientat spre obtinerea de rezultate.

LIPSA DE INTERES

O companie pur si simplu nu va angaja pe cineva care arata lipsa de interes fata de companie sau pe cineva care nu este interesat de tipul de munca oferit. Daca nu stii despre ce vorba in job-ul pentru care aplici si nu ti-ai dat interesul sa afli inainte de interviu atunci este o pierdere vreme atat pentru tine cat si pentru angajator. Si vei afla asta repede si intr-un mod nu tocmai placut.

LIPSA ABILITATILOR DE COMUNICARE

Orice interviu trebuie pregatit temeinic. Analizeaza-te, cautati punctele slabe si pe cele puternice, imagineaza-ti intrebarile pe care le poti primi la interviu si pregateste-ti raspunsurile. Daca nu exersezi nu vei putea comunica eficient in timpul interviului. Sa iti cauti indelung raspunsurile sau sa nu reusesti sa dai raspunsuri directe si bine argumentate denota pentru angajator ca nu te-ai pregatit pentru interviu iar asta inseamna ca nu iti doresti postul asa cum ar trebui sau asa cum o face alt candidat.

ASPECTUL PERSONAL

Modul in care te prezinti intr-un interviu este extrem de important. Imbracă-te ca un profesionist. Trateaza cu atentie acest aspect pentru ca este un factor subiectiv care poate condamna un interviu de la inceput.

LIPSA INFORMARII DESPRE ANGAJATOR

Daca nu puteti spune unui intervievator de ce sunteti interesat de compania la care ati aplicat sau nu puteti furniza cateva informatii de baza care arata ca ati facut unele cercetari, majoritatea intervievatorilor va vor interpreta lipsa de pregatire ca o lipsa de interes. Fii profesionist si ia-ti in serios cautarea locurilor de munca. Cercetati compania inainte de interviu.

Suntem convinsi ca evitarea acestor greseli va vor aduce cu un pas mai aproape de obtinerea postului dorit si va stam la dispozitie cu mai multe detalii, strategii si tehnici pe care le puteti urma pentru a parcurge cu succes un proces de recrutare.

Ai in CV perioade in care nu ai lucrat?

close up of hand holding text over black background

Cum sa abordezi aceasta situatie cu viitorul angajator.

A avea perioade lungi de pauza in activitatea profesionala dintr-un CV este de regula considerat de angajatori ca fiind un aspect negativ si din acest motiv este recomandabil pentru candidati sa poata prezenta un motiv bine intemeiat pentru a le justifica. In aceasta perioada aflata sub semnul pandemiei de COVID-19, zeci daca nu chiar sute de mii de oameni si-au pierdut locul de munca si astfel de „perioade albe” vor deveni din ce in ce mai des intalnite in CV-uri.

Daca esti intr-o astfel de situatie si aplici pentru un loc de munca sunt cateva lucruri pe care le poti face:

In primul rand fii onest si direct. In esenta te prezinti pe tine insuti si ai la dispozitiei atat CV-ul cat si Scrisoarea de Intentie pentru a explica pe larg de ce cauti in loc de munca si care iti este motivatia.

Actualizeaza-ti CV-ul tinand cont de schimbarile din piata muncii. Pentru a iti creste sansele sa gasesti un loc de munca ia in considerare sa aplici in industrii unde exista cerere de angajati. Pentru aceasta este foarte important sa faci un inventar al abilitatilor si competentelor pe care le detii si sa stabilesti care dintre ele pot fi utile si deci transferabile intr-un alt domeniu de activitate. Apoi trebuie sa le traduci in limbajul angajatorilor din domeniul vizat.

In redactarea CV-ului evidentiati competentele si abilitatile dobandite in perioada in care nu ati lucrat. Angajatorii cauta persoane rezistente la stres si optimiste. Aratati cum ati utilizat timpul in care nu ati avut un loc de munca si mai ales care este valoarea pe care o puteti genera pentru ei.

Apelati la un consilier in cariera cu experienta care va poate ghida prin acest proces de reinventare a carierei pentru ca cea mai importanta investitie este cea in propria persoana.

Rescrierea CV-ul de la Zero

Cv-ul tau redactat de profesionisti

Probabil ca ai deja un CV care fost scris pentru angajatorii pe care ii vizai inainte de pandemie, de aceea este putin probabil sa mai fie atractiv pentru cei care fac angajari astazi.
Vremurile se schimba dramatic si la fel se modifica si criteriile de angajare ale companiilor. Este necesar sa va adaptati si sa va rescrieți complet CV-ul adaptându-l cat mai bine la noile cerinte ale angajatorilor.

Asigurați-vă că evidențiați toate abilitățile relevante pentru noua conjuctura și cursurile pe care le-ați urmat recent.
Este important sa va adaptati pozitionarea in piata muncii si sa explicati de ce sunteți potrivit pentru rolurile pe care le vizați.

Evitați tentația de a vă concentra prea mult pe rolurile anterioare și în schimb, concentrați-vă pe explicarea modului în care abilitățile si competentele pe care le detineti ar putea aduce beneficii angajatorilor și îi pot ajuta să își atingă obiectivele.

Este timpul sa stii exact cu este privit CV-ul tau de catre un recruter profesionist