consilier@cv-perfect.ro

informatii si Suport Clienti

031-005 0470

Informatii, Comenzi, Suport Clienti

Luni -Vineri 9:00 - 17:00

website-ul este disponibil 24/7

Politici ale companiilor prietenoase cu viata personala

In ultimii ani, un concept tot mai intalnit in discursul organizatiilor este acela de “companie prietenoasa cu viata personala”. Dar ce inseamna de fapt acest lucru si cum se poate aplica in viata de zi cu zi a angajatilor?

Companiile prietenoase cu viata personala sunt acele organizatii care adopta politici si practici care incurajeaza un echilibru sanatos intre munca si viata personala a angajatilor. Astfel, se acorda o atentie sporita nevoilor si responsabilitatilor acestora, in afara programului de lucru.

Politici si practici ale companiilor prietenoase cu viata personala

O prima politica adoptata de astfel de organizatii este cea a flexibilitatii de munca. Aceasta consta in acordarea angajatilor a unui program de lucru mai flexibil, care sa le permita sa isi ajusteze orele de munca in functie de nevoile lor personale. Astfel, se poate opta pentru munca de acasa, pentru ore de lucru reduse sau pentru program de lucru flexibil, care sa le permita sa se ocupe de copii sau de alte responsabilitati personale.

De asemenea, companiile prietenoase cu viata personala implementeaza politici de concedii mai generoase. Astfel, angajatii pot beneficia de mai multe zile libere pentru evenimente importante din viata lor, cum ar fi nunta, nasterea unui copil sau chiar pentru concedii sabbaticale.

Un alt aspect important in politica acestor companii este promovarea sanatatii si a unui stil de viata echilibrat. Astfel, se organizeaza activitati sportive in cadrul organizatiei sau se acorda discounturi la salile de fitness si la produse alimentare sanatoase. Totodata, se incurajeaza pauzele regulate in timpul programului de lucru pentru a evita suprasolicitarea si pentru a mentine un nivel optim de energie si concentrare.

Beneficiile pentru angajati si companie

Adoptarea acestor politici si practici benefice pentru viata personala a angajatilor aduce numeroase beneficii atat pentru acestia, cat si pentru companie. Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Harris Poll, 70% dintre angajati au afirmat ca un program flexibil de munca ar influenta decizia lor de a ramane sau a se angaja intr-o organizatie. Astfel, companiile prietenoase cu viata personala pot atrage si mentine angajati valorosi, ce pot aduce un plus de productivitate si performanta.

De asemenea, astfel de politici si practici duc la o crestere a satisfactiei si a starii de bine a angajatilor. Un studiu al organizatiei Society for Human Resource Management a aratat ca angajatii care beneficiaza de un echilibru intre munca si viata personala se declara mai multumiti si mai implicati in munca lor si sunt mai putin predispusi la epuizare si stres.

Recomandari de carti

Pentru cei interesati sa afle mai multe despre conceptul de companie prietenoasa cu viata personala, recomandam urmatoarele carti:

  1. “The Power of Full Engagement: Managing Energy, Not Time, is the Key to High Performance and Personal Renewal” de Jim Loehr si Tony Schwartz
  2. “Thrive: The Third Metric to Redefining Success and Creating a Life of Well-Being, Wisdom, and Wonder” de Arianna Huffington
  3. “The Happiness Advantage: The Seven Principles of Positive Psychology That Fuel Success and Performance at Work” de Shawn Achor

Toate aceste carti ofera perspective valoroase asupra modului in care companiile pot sa ofere un mediu de lucru prietenos si echilibrat, in care angajatii sa se dezvolte si sa performeze la nivel maxim.

Concluzie

Politicile si practicile companiilor prietenoase cu viata personala sunt tot mai importante in contextul actual, in care se pune accent pe echilibrul intre munca si viata personala. Implementarea acestor masuri poate aduce beneficii atat pentru angajati, care se vor simti mai fericiti si mai bine echilibrati, cat si pentru companie, care va putea sa aiba o echipa motivata si performanta. Este important ca tot mai multe organizatii sa adopte astfel de politici si sa demonstreze astfel ca sunt preocupate de bunastarea angajatilor lor.

Nu refuza un sfat bun!

Servicii

Este timpul sa stii exact cu este privit CV-ul tau de catre un recruter profesionist