consilier@cv-perfect.ro

informatii si Suport Clienti

031-005 0470

Informatii, Comenzi, Suport Clienti

Luni -Vineri 9:00 - 17:00

website-ul este disponibil 24/7

Erori comune in redactarea CV-ului

In competitia acerba de pe piata muncii, un CV bine structurat si scris cu grija poate face diferenta intre a obtine sau nu un interviu pentru un job. Cu toate acestea, multi dintre noi cad in capcana unor greseli comune in redactarea CV-ului, care pot afecta sansele noastre de a fi selectati pentru un interviu. In acest articol, vom discuta despre cele mai frecvente erori si cum putem sa le evitam, pentru a ne asigura ca CV-ul nostru se va face remarcat in ochii angajatorilor.

1. Eroarea de formatare

Un CV care arata neatractiv si dezorganizat poate avea un impact negativ asupra primelor impresii pe care le facem. De aceea, este important sa acordam atentie formularii, fonturilor si aliniamentelor din CV-ul nostru. Conform unui studiu realizat de CareerBuilder, 61% dintre angajatori trec peste CV-urile care au un design neplacut sau erori de formatare, considerand ca acest lucru reflecta lipsa de profesionalism si atentie la detalii a candidatului.

Pentru a evita aceasta greseala, putem sa folosim un format simplu, dar bine structurat, cu fonturi si dimensiuni constante, aliniere corecta si spatieri adecvate. De asemenea, putem sa utilizam un sablon de CV disponibil online, care ne poate ajuta sa ne organizam informatiile in mod profesionist si atractiv.

2. Prezentarea in detaliu a experientei de munca

Un alt aspect important in redactarea CV-ului este modul in care ne prezentam experienta de munca. Multi candidati cad in capcana de a scrie lungi liste cu sarcini si responsabilitati pe care le-au avut in joburile anterioare, fara a evidenti rezultatele si realizarea lor. Paragrafele lungi si neclare nu fac decat sa plictiseasca angajatorul si sa scada sansele noastre de a fi chemati la interviu.

Pentru a evita aceasta greseala, putem sa ne focalizam pe rezultatele majore pe care le-am obtinut in fiecare job, folosind cuvinte-cheie specifice domeniului de activitate. De exemplu, daca am lucrat intr-o companie de marketing, putem sa mentionam campaniile de succes la care am contribuit si impactul lor asupra cresterii vanzarilor sau a notorietatii marcii.

3. Omisiunea aptitudinilor si calificarilor relevante

Multi candidati tind sa se concentreze mai mult pe experienta lor de munca si sa omita aptitudinile si calificarile relevante care pot fi un avantaj in aplicarea pentru un anumit job. Potrivit unui sondaj realizat de Jobvite, 76% dintre angajatori iau in considerare si abilitatile soft ale candidatilor, pe langa experienta lor, in procesul de selectie.

Pentru a evita aceasta greseala, putem sa adaugam o sectiune distincta in CV, in care sa mentionam aptitudinile si abilitatile noastre, cum ar fi limbile straine cunoscute, abilitati de comunicare sau de lucru in echipa, precum si certificari sau cursuri relevante pentru jobul pentru care aplicam.

Recomandari pentru citit:

1. “CV-ul perfect: cum sa te dezvolti in cariera si cum sa te promovezi cu succes” de Paul Jones

2. “Cum sa-ti scrii CV-ul spre a obtine jobul dorit” de Adriana Couchier

3. “7 Second CV” de James Reed

Nu refuza un sfat bun!

Servicii

Este timpul sa stii exact cu este privit CV-ul tau de catre un recruter profesionist