consilier@cv-perfect.ro

informatii si Suport Clienti

031-005 0470

Informatii, Comenzi, Suport Clienti

Luni -Vineri 9:00 - 17:00

website-ul este disponibil 24/7

Evoluția Priorităților în Carieră: Cum Să Reflectăm asupra Valorilor și Obiectivelor Noastre Profesionale

Experții în carieră spun că e esențial să facem o autoevaluare periodică a prioritatilor din cariera și să ne asigurăm că nu ne ținem de un plan de carieră care nu ne mai servește.

Așa că vă pun următoarele întrebări:

Cum vi s-au schimbat obiectivele, prioritățile și valorile profesionale de-a lungul timpului?

Ce vă doriți mai mult sau mai puțin de la un loc de muncă comparativ cu perioada în care ați intrat pe piața muncii? Sau înainte să aveți copii? Sau înainte de pandemie?

De exemplu, doi bărbați pe care i-am intervievat au spus că, în cuvintele lor, erau mai puțin “ambițioși” profesional când copiii lor erau mici, comparativ cu perioada înainte de a avea copii sau când copiii lor erau mai mari. Încă le păsa de joburile lor dar erau mulțumiți să își facă treaba și să se întoarcă acasă, în loc să facă și networking, să participe la cursuri de dezvoltare profesională și să caute noi oportunități. Ceea ce conta era flexibilitatea de a petrece timp cu familiile lor.

Experienta personala

În ceea ce mă privește, am învățat de-a lungul timpului că persoanele cu care lucrez pot face o diferență uriașă în atitudinea mea față de muncă. Când am terminat facultatea și am început să caut locuri de muncă, nu apreciam în totalitate cât de mult conta să am colegi potriviți. Aici, la CV Perfect, am norocul să lucrez cu un grup de oameni talentați și motivați – care sunt și foarte prietenoși! Ei mă inspiră să dau tot ce am mai bun în munca mea în fiecare zi.

De asemenea, am realizat, poate mai recent, cât de mult apreciez să fiu recunoscut pentru contribuțiile mele. Asta nu înseamnă că am nevoie de un premiu livrat la ușa casei mele de fiecare dată când finalizez un proiect. Este mai degrabă faptul că mă motivează când un client observă că un anumit lucru pe care l-am facut produce efectele pe care le astepta sau chiar mai mult decat atat.

Recomandari

Încurajez pe toată lumea să facă puțină introspecție – mai ales dacă v-ați simțit blocați sau pierduți în carieră în ultima vreme. Ați fi surprinși de cât de mult vă puteți ajuta doar răspunzând sincer la aceste întrebări.

Așadar, luați-vă un moment să reflectați asupra evoluției voastre profesionale și a valorilor pe care le aveți. Poate veți descoperi că prioritățile voastre s-au schimbat și că ceea ce vă doriți acum de la un job este diferit față de trecut


Nu stiti de unde sa incepeti? Ma puteti contacta la CV Perfect si cu siguranta o sa gasim cateva minute sa discutam pe tema asta.


Gasiti aici si alte articole interesante care te pot ajuta in cariera:

Cum să-ți dezvolți abilitățile de gândire critică și de luare a deciziilor în mediul de afaceri

Acest articol oferă o analiză aprofundată a abilităților de gândire critică și de luare a deciziilor, esențiale în mediul de afaceri. Într-o lume în continuă schimbare și complexitate, aceste abilități sunt vitale pentru a aborda problemele eficient și pentru a lua decizii informate. Articolul explorează strategii și metode pentru a dezvolta gândirea critică, cum ar fi înțelegerea de sine, lărgirea perspectivelor, analiza informațiilor, adoptarea scepticismului și reflectarea regulată și practica. În ceea ce privește luarea deciziilor, articolul detaliază pașii esențiali, de la identificarea obiectivelor și colectarea informațiilor relevante, la evaluarea alternativelor, implicarea părților interesate și luarea unei acțiuni decisive. În plus, articolul subliniază importanța adoptării unei abordări sistematice și a încurajării unei culturi a gândirii critice în cadrul organizațiilor. Prin dezvoltarea și aplicarea acestor abilități, liderii și managerii pot contribui la creșterea și succesul afacerilor și la crearea unui mediu de lucru mai productiv și inovator.

0 comments
dreamy young ethnic athlete stretching arms while warming up on street in city

Sfaturi pentru construirea unui echilibru sănătos între munca de birou și activitatea fizică. #Wellness #ActivitateFizica

Explorăm strategii pentru construirea unui echilibru sănătos între munca de birou și activitatea fizică. Învățați cum să vă mențineți starea de bine și productivitatea. #Wellness #ActivitateFizica

0 comments
colleagues shaking each other s hands

Sfaturi pentru construirea unei culturi organizaționale bazate pe incluziune și diversitate. #CulturaOrganizatiei #Incluziune

Ghid pentru construirea unei culturi organizaționale bazate pe incluziune și diversitate. Sfaturi, strategii și beneficii ale adoptării unei abordări inclusive.

0 comments
colorful toothed wheels

Îmbunătățirea Creativității și Expertizei în Rezolvarea Problemelor

Descoperă cum să îți îmbunătățești abilitățile de creativitate și să devii un expert în găsirea de soluții inovatoare prin aplicarea gândirii creative.

0 comments
flat lay photography of unfold book beside macbook

Sfaturi pentru creșterea eficienței prin prioritizarea activităților cheie. #Productivitate #ManagementulTimpului

Acest articol te învață cum să îți crești eficiența profesională prin prioritizarea sarcinilor. Descoperă tehnici esențiale precum Metoda ABCDE, Matricea Eisenhower, Metoda Ivy Lee și Principiul Pareto. Învață cum prioritizarea poate economisi timp, îmbunătăți productivitatea și reduce stresul.

0 comments
man wearing gray dress shirt and blue jeans

Importanța Învățării Continue și a Dezvoltării Constante în Evoluția Carierei Tale

Descoperă de ce învățarea continuă și dezvoltarea constantă sunt esențiale pentru succesul tău profesional într-o lume în continuă schimbare.

0 comments
three people sitting beside table

Cum să Evitați Cultura Corporativă Toxică

Descoperă două căi prin care poți ajunge să lucrezi într-o cultură corporativă cu adevărat îngrozitoare și cum poți evita această situație neplăcută. Articolul îți oferă un ghid complet pentru a găsi mediul de lucru potrivit pentru personalitatea ta. Învață despre cele patru tipuri principale de culturi corporative: Socială, de Încredere, Întreprinzătoare și Ierarhică, și află cum să-ți identifici preferințele personale. De asemenea, descoperă cinci expresii-cheie din anunțurile de angajare care semnalează o problemă potențială în companie. Înțelege importanța potrivirii culturale și cum să-ți folosești intuiția pentru a alege mediul de lucru adecvat. Cu acest ghid util, vei putea evita o cultură corporativă toxică și vei găsi un mediu de lucru care să corespundă valorilor și preferințelor tale.

0 comments
female office worker relaxing with feet on table

Cum să te dezvolți și să-ți accelerezi cariera: Pașii urmatori!

Descoperă strategii eficiente pentru dezvoltarea personală și accelerarea carierei. Învăță, adaptare, rețele de contacte, schimbare de joburi și multe altele!

0 comments
happy diverse colleagues sitting with sheet of paper in afternoon

Cum să Identifici un Loc de Muncă Bun: Ghid Complet

Descoperă caracteristicile unui loc de muncă bun și învață cum să îl identifici. Află mai multe despre cultura organizațională, oportunitățile de dezvoltare și echilibrul dintre viața personală și cea profesională.

0 comments
black and red typewriter

Ghid pentru Crearea unui CV pentru Poziții de Conducere

Află cum să îți construiești un CV atractiv pentru poziții de conducere cu acest ghid detaliat. Îmbunătățește-ți șansele de succes!


Nu refuza un sfat bun!

Servicii

Este timpul sa stii exact cu este privit CV-ul tau de catre un recruter profesionist