consilier@cv-perfect.ro

informatii si Suport Clienti

031-005 0470

Informatii, Comenzi, Suport Clienti

Luni -Vineri 9:00 - 17:00

website-ul este disponibil 24/7

Interviu cu un recruter

Procesul de recrutare a devenit din ce în ce mai complex pe piața muncii de astăzi. Cu noile tehnologii, complexitatea juridică și concurența acerbă pentru talentele de top, recrutorii trebuie să se adapteze constant și să rămână la curent cu cele mai recente tendințe și tehnici. În acest interviu, vorbim cu un recrutor experimentat, cu peste 10 ani în domeniu, care ne împărtășește cunoștințele despre modul în care abordează aceste provocări și găsește cei mai buni candidați pentru posturile deschise.

Cum țineți pasul cu piața muncii în continuă schimbare și cu cele mai recente tendințe de recrutare?

„Ca un recrutor profesionist cu peste 10 ani de experiență, îmi fac întotdeauna un obiectiv din a rămâne la curent cu cele mai recente tendințe de pe piața muncii și tehnici de recrutare. Particip la conferințe și workshop-uri, citesc publicații din industrie, construiesc și mențin relații cu alți recrutori pentru a fi la curent. Recrutarea este ca un joc de Tetris, trebuie doar să țineți ochii deschiși și să fiți gata să pivotați în orice moment.”

Cum vă asigurați că găsiți cei mai buni candidați pentru un post?

„Am dezvoltat o abordare sistematică a colectării, selectării și intervievării candidaților pentru a mă asigura că găsesc cea mai potrivită poziție și companie. De asemenea, am grijă să verific referințele și să efectuez verificări ale antecedentelor pentru a obține o viziune completă asupra un candidat. Este ca într-un un joc de șah, trebuie să gândiți înainte și să aveți o strategie.”

Cum gestionați numărul tot mai mare de CV-uri și cereri pe care le primiți pentru posturile deschise?

„Am implementat diverse instrumente tehnologice care să mă ajute în gestionarea volumului mare de CV-uri și aplicații pe care le primesc. De asemenea, mă asigur că prioritizez și revizuiesc mai întâi cele mai relevante CV-uri.

Cum vă descurcați în complexitățile legale ale recrutării, cum ar fi legile anti-discriminare?

„Sunt la curent cu cele mai recente legi și reglementări legate de recrutare și mă asigur că le respect în timpul procesului de angajare. De asemenea, mă asigur că documentez toți pașii procesului de angajare pentru a mă proteja pe mine și compania. Trebuie să cunoști regulile pentru a juca în siguranță.”

Cum gestionați presiunea de a ocupa rapid pozițiile deschise?

„Am dezvoltat un sentiment de urgență în munca mea și mă asigur că am un pipeline plin de potențiali candidați pentru a ocupa rapid pozițiile deschise. De asemenea, am grijă să comunic în mod regulat cu managerii care decid angajările pentru a mă asigura că suntem pe aceeași lungime de undă.

Cum gestionați respingerea candidaților?

„Înțeleg că nu fiecare candidat este potrivit pentru fiecare poziție și iau respingerea drept o oportunitate de învățare. De asemenea, mă asigur că ofer feedback candidaților și să păstrez legătura cu ei pentru oportunități viitoare.

Cum te descurci cu concurența crescândă pentru talentele de top pe piața muncii de astăzi?

„Mă asigur că mă diferențiez pe mine și compania prin evidențierea culturii noastre unice și a beneficiilor oferite angajaților. De asemenea, mă asigur că am un brand de angajator puternic și că sunt activ pe rețelele de socializare. Și nu uitați, recrutarea este ca jocul cu scaune muzicale, trebuie să fii gata pentru momentul când muzica se oprește”.

După ce am vorbit cu invitatul nostru, este clar că procesul de recrutare nu este pentru cei slabi de inimă. Dar, cu abordarea, instrumentele și mentalitatea potrivite, recrutorii pot naviga prin complexitățile pieței muncii actuale și pot găsi cele mai bune talente pentru companiile lor. Principala concluzie din conversația noastră este că recrutorii trebuie să rămână informați, adaptabili și să aibă simțul umorului. După cum a spus recrutorul nostru, „Recrutarea este ca un joc, trebuie să te distrezi cu asta”.

Nu este vorba despre exceluri, powerpoint-uri sau CV-uri, este vorba despre oameni și despre cum urmează să le influențezi viața.

Nu refuza un sfat bun!

Servicii

Este timpul sa stii exact cu este privit CV-ul tau de catre un recruter profesionist