consilier@cv-perfect.ro

informatii si Suport Clienti

031-005 0470

Informatii, Comenzi, Suport Clienti

Luni -Vineri 9:00 - 17:00

website-ul este disponibil 24/7

Manager sau Lider? Care suna mai bine?

Am aflat zilele acestea de la o clienta ca “pe Linkedin” pare a fi mai la moda sa fii Lider decat Manager si evident, distinsa doamna dorea sa-mi cunoasca parerea despre subiect desi in mod evident ar fi preferat sa se declare mai degraba lider decat manager.
Problema, din punctul meu de vedere, este ca lider nu te declari singur, lider esti recunoscut de catre cei echipa sau comunitatea ta pe baza valorilor pe care reusesti sa le transmiti prin tot ceea ce faci.
Poti sa fi lider fara sa fii neaparat manager asa cum poti sa fii manager fara sa fii un lider.

In nomenclatorul de meserii nu exista functia de Lider pentru ca ar trebui sa-i poti atasa cateva caracteristici obiective si masurabile. Si, asa cum banuiti, am constata ca ar fi identica cu cea de Manager. Diferenta dintre Manager si Lider nu se face la nivel “tehnic”, de fisa de post, de responsabilitati si roluri. Diferenta se face la nivel de valori personale, atitudine, capacitate de a comunica si de a motiva pe cei din jurul tau nu numai sa-si atinga obiectivele ci de a face acest lucru intr-o maniera exceptionala (mai repede, mai ieftin, gasind solutii inovative, etc).

Am intalnit manageri care livreaza rezultate, ating obiectivele de business, se incadreaza in termene si in bugete si fac toate acestea fara sa aiba capacitatea de a interactiona intr-un mod deosebit cu echipa. Pur si simplu stapanesc foarte bine meseria de manager si executa cu eficienta rutina zilnica, reteta care duce la succes in industria lor. Nu tin discursuri motivationale, nu dau exemple personale memorabile, nu incurajeaza in mod deosebit dezvoltarea echipei. Si asta nu inseamna ca nu sunt valorosi pentru companiile lor. Sau ca nu sunt doriti de companiile concurente sau de orice alt angajator. Pentru ca nu toti suntem sau putem fi Lideri. Dar toti putem sa atingem performanta in management daca alegem sa calea invatarii, dedicarii si muncii.

Iar daca este sa privim din punctul de vedere al recruterului care citeste CV-uri sau profile online sunt sigur ca ar prefera o atitudine onesta din partea unui candidat.

In definitiv, indiferent ce scrii in titlul de pe Linkedin, esti Lider nu pentru ca o spui tu ci pentru ca ceilalti o cred.

Nu refuza un sfat bun!

Servicii

Este timpul sa stii exact cu este privit CV-ul tau de catre un recruter profesionist