consilier@cv-perfect.ro

informatii si Suport Clienti

031-005 0470

Informatii, Comenzi, Suport Clienti

Luni -Vineri 9:00 - 17:00

website-ul este disponibil 24/7

Ai in CV perioade in care nu ai lucrat?

Cum sa abordezi aceasta situatie cu viitorul angajator.

A avea perioade lungi de pauza in activitatea profesionala dintr-un CV este de regula considerat de angajatori ca fiind un aspect negativ si din acest motiv este recomandabil pentru candidati sa poata prezenta un motiv bine intemeiat pentru a le justifica. In aceasta perioada aflata sub semnul pandemiei de COVID-19, zeci daca nu chiar sute de mii de oameni si-au pierdut locul de munca si astfel de “perioade albe” vor deveni din ce in ce mai des intalnite in CV-uri.

Daca esti intr-o astfel de situatie si aplici pentru un loc de munca sunt cateva lucruri pe care le poti face:

In primul rand fii onest si direct. In esenta te prezinti pe tine insuti si ai la dispozitiei atat CV-ul cat si Scrisoarea de Intentie pentru a explica pe larg de ce cauti in loc de munca si care iti este motivatia.

Actualizeaza-ti CV-ul tinand cont de schimbarile din piata muncii. Pentru a iti creste sansele sa gasesti un loc de munca ia in considerare sa aplici in industrii unde exista cerere de angajati. Pentru aceasta este foarte important sa faci un inventar al abilitatilor si competentelor pe care le detii si sa stabilesti care dintre ele pot fi utile si deci transferabile intr-un alt domeniu de activitate. Apoi trebuie sa le traduci in limbajul angajatorilor din domeniul vizat.

In redactarea CV-ului evidentiati competentele si abilitatile dobandite in perioada in care nu ati lucrat. Angajatorii cauta persoane rezistente la stres si optimiste. Aratati cum ati utilizat timpul in care nu ati avut un loc de munca si mai ales care este valoarea pe care o puteti genera pentru ei.

Apelati la un consilier in cariera cu experienta care va poate ghida prin acest proces de reinventare a carierei pentru ca cea mai importanta investitie este cea in propria persoana.

Nu refuza un sfat bun!

Servicii

Este timpul sa stii exact cu este privit CV-ul tau de catre un recruter profesionist